Kokkuostjate tööd kehv mustikasaak ei sega

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taarapõllu talu peremees Edgar Kolts ostab talutoodangu tarvis kokku mitmeid metsaande, ka mustikat.
Taarapõllu talu peremees Edgar Kolts ostab talutoodangu tarvis kokku mitmeid metsaande, ka mustikat. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tänavune külm kevad valmistab mustikakorjajatele peavalu, sest marju on vähe. Kokkuostjad on aga muretud, kuna möödunud aasta saak seisab külmhoonetes ja on veel müümata.

«Päris ikaldus see nüüd ka pole, aga kindlasti on mustikat palju vähem kui möödunud aastal. Pohla ja jõhvikat on küll, aga mustikaga jääb kehvaks,» ütleb Võrumaal asuva Taarapõllu talu peremees Edgar Kolts, kes ostab ka oma talu toodanguks metsaande kokku.

Öökülmad kevadel ja varasuvel on Koltsi sõnul marjataimedele liiga teinud, mis omakorda annab korjajatele võimaluse nende eest kõrgemat kilohinda küsida. «Hooaja algul pakuvad korjajad madalama hinnaga marja, selliselt kombatakse turgu. Mida vähemaks jääb saaki, seda kõrgemaks tõuseb hind. Praegu müüakse kokkuostjatele kombainiga korjatud ja puhastamata mustikat 2–2,50-eurose kilohinnaga,» teab Kolts.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles