Ligi pooled kukuvad sõidueksamil läbi

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Pm

Sõidueksamite statistika näitab, et ligi pooled juhikandidaatidest ei saa sõidueksami sooritamisega esimesel korral hakkama ning nii mõnelgi tuleb sõidueksamil käia mitu korda.

Esimesel poolaastal tegi maanteeameti andmetel üle Eesti sõidueksamit 11 613 inimest, kellest 6442 selle ka sooritas. Teooriaeksamit tegi aga 10 021 inimest ja neist enamik ka sooritas selle: 7607 inimest sai eksamil läbi.

Eesti autokoolide liidu presidendi Enn Saardi arvates peitub põhjus selles, et teooriaeksam ongi konkreetsem ning selle tegemisel ei sõltu närveerimisest suurt midagi. «Liikluses sõidueksamit tehes ei sõltu kõik aga ainult sinust endast, kõrvalisi asju on palju rohkem,» ütles Saard. «Sõidueksamil võib väga palju mõjutada kasvõi see, et eksamineerija nägu on karm või keegi teine teeb liigeldes mingisuguse vea.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles