Pargi tänava remondist kasvas tüliõun

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remonditavale Pargi tänavale sooviks Karlova selts rattateed sõidutee mõlemale poolele, linn aga on nõus tegema vaid ühe segaliiklusega jalg- ja jalgrattatee.
Remonditavale Pargi tänavale sooviks Karlova selts rattateed sõidutee mõlemale poolele, linn aga on nõus tegema vaid ühe segaliiklusega jalg- ja jalgrattatee. Foto: Kristjan Teedema

Karlova selts heidab Tartu linnavalitsusele ette rutakust ja läbimõtlematust Pargi tänava remontimisel, mille tõttu on rajatav lahendus liiklejaile nii ebamugav kui ka ohtlik ning Karlova olustikku sobimatu.

Erimeelsusi tekitab mitu küsimust, aga kõige põhimõttelisemad on Karlova seltsi linnaruumitoimkonna liikme Ilmar Pardi selgitusel rattatee paiknemise ja parkimise teemad.

Part ütles, et kergliikluse seisukohalt on Pargi tänav väga oluline, sest suur osa Karlova ja kesklinna vahelisest liiklusest käib seda kaudu. Kalevi-Pargi nurgal on kesklinnast tulevail rattureil küsimärgi koht: kas minna Kalevist otse, aga seal on ühesuunaline liiklus ja paraku vastassuunas, või minna trepistikust üles parki või Pargi tänavast Tähe tänava poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles