Lihatööstused kurdavad kiirustamise üle

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Pm

Peagi hakkavad kehtima uued toidukaupade märgistamise nõuded, millest osa on tootjatele aga vastukarva. Näiteks ei taha lihatootjad kauba nimes tuua välja veesisaldust.

Lihatööstused vajaksid Euroopa Liidu ühtsetele pakendi märgistamise reeglitele üleminekuks pikemat aega, sest pakendi muutmine nõuab ettevõtetelt suuri väljaminekuid.

«Kahju on, et üleminekuaeg on nii lühike,» ütles Saaremaa lihatööstuse peatehnoloog Malle Mägi. Lisaks nentis ta, et kolme aasta peale jaotatud märgistamise nõuded võiksid hakata kehtima ühel ja samal ajal, sest siis tuleks märgistusi vaid ühe korra muuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles