Uue söegrilli valimisel tasub lähtuda lihtsast elutarkusest: mida soolasem hind, seda kvaliteetsem, tugevam ja vastupidavam toode, ning mida rohkem lisadetaile, seda kasulikum tehing.
Heal söegrillil on hoidikuga kaas ja korralikult kuplisügavust
Kodumaise pruulikoja Õllenaut asutaja ning kokk ja grillimishuviline Ilmar Räni jagas Postimehe palvel õpetusi, millele söegrilli hankimisel tähelepanu pöörata. BBQ põneva maailmaga tutvusime aianduspoes Hortes, kus Räni kinnitusel on suurim valik grille. Paraku algasid kaupluses odavamate nn ufode hinnad alles 84 eurost ning isegi allahinnatuna maksavad need 69 eurot.
Kuigi keskpärane kuppelgrill maksab toidupoes kõigest poolsada eurot, peab selle igal aastal välja vahetama, kuna toode laguneb laiali, tõdes Räni. «Kui see märjaks saab, tuleb pinnakate maha ja õhuke plekk hakkab roostetama. Kellele selline iga-aastane jant sobib, siis palun väga. Aga näiteks seda grilli võib rahumeeli kümme aastat kasutada,» lausus ta hinnatud Ameerika tootja Weberi 289 eurot maksnud helerohelist söegrilli vaadates. Sama grilli kasutab kokk isegi.