Varasemast rohkem kurki läheb purki

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salvestis töötab praegu täisvõimsusel kaks kurgiliini, päevas panevad kiirete näppudega töötajad purki 25–40 tonni kurki.
Salvestis töötab praegu täisvõimsusel kaks kurgiliini, päevas panevad kiirete näppudega töötajad purki 25–40 tonni kurki. Foto: Kristjan Teedema

Kurgipõllud kiratsema pannud kõledat juunit poleks nagu olnudki – vilunud kurgikasvataja korjab kuue aasta parimat saaki ning täistuuridel töötavad Salvest ja Põltsamaa Felix teevad tänavu varasemast rohkem kurki sisse.

Salvestis liiguvad pesust tulnud kurgid hommikust õhtuni liini pidi nobedate naisteni, kes alates 7. juulist on päevas purki pannud 35–40 tonni kurki.

«Juuni oli küll ilma poolest kurgile raske, mõnel kasvatajal läks ka halvasti, aga nüüd tuleb meile iga päev ilus kurk,» ütles Salvesti tegevjuht Lauri Betlem. «Kes katteloori kasutas, sel kasvas kurk hästi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles