Metsatulekahjude hulk on poole võrra kasvanud

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval kustutati rabapõlengut Albu vallas Veteperes, kus tuli oli levinud kahele hektarile.
Teisipäeval kustutati rabapõlengut Albu vallas Veteperes, kus tuli oli levinud kahele hektarile. Foto: Andrus Kopliste / Järva Teataja

Kui eelmise aasta juuli lõpuks oli päästeametile tulnud 1102 metsa- ja maastikutulekahjudega seotud väljakutset, siis kolmapäevase seisuga on sel aastal olnud neid ligi poole rohkem – 2228.

Põhjus, miks sel aastal on metsa- ja maastikutulekahjude väljakutsete hulk kasvanud, on selles, et sel talvel oli lund vähe ja kevad oli juba varakult kuiv. «Seetõttu oli palju maastikupõlenguid ning enamik neist sai alguse lohakast lõkketegemisest, osa ka tahtlikust kulu süütamisest,» rääkis päästeameti kommunikatsiooniosakonna juhataja Reim­o Raja.

Näiteks kui mullu aprillis registreeriti seesuguseid väljakutseid 337, siis selle aasta aprillis oli neid 1301. Vaatamata sellele, et Raja sõnul on aastate jooksul kulupõlenguid Eestis vähemaks jäänud, on kulupõlengute arv jätkuvalt suur Ida-Viru maakonnas. Sel kuul tuli sealt päästeametile põlenguteateid 73 korral ning see moodustab veidi üle poole teadete koguarvust, mis on 166.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles