Saarlane kavatseb tõukerattal sõita Ateenast Saaremaale

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõukeratas.
Tõukeratas. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Möödunud aastal väikepaadiga Inglismaalt Orissaarde sõitnud mees kavatseb sel aastal ette võtta retke läbi Euroopa tõukerattaga.


«Peaproovi teeme nüüd augustikuu viimasel nädalal ära, nelja päevaga tahame Narvast Orissaarde sõita, see on kümnendik pikast trassist ehk 370 kilomeetrit,» selgitas 30- aastane ekstreemsusi ihkav Heiki Hanso ajalehele Meie Maa.

Kokku on meestel plaanis läbida 3700 kilomeetrit Ateenast Saaremaale.

Hanso reisikaaslasteks on Virtsust pärit Silver Knäzev ja Rivo Aruksaar. Saaremaa firma Bivarix muretses meestele üsnagi kerge kaaluga sportlikud rattad, mida Heiki kõrgelt hindab.

Eelmisel nädalal sõitis Heiki Hanso Kuressaarest Orissaarde tõukerattaga kahe tunni ja viiekümne minutiga.

«33-50 tõuget tegin kilomeetri kohta, minu jaoks oli optimaalne kümme tõuget ühe jalaga ja siis kümme teise jalaga. Pärast oli selline tunne, nagu oleks viis kilomeetrit jooksnud.»
Narva- Orissaare otsa kavatseb kolmik läbi sõita selle nädala kolmapäevast laupäevani ja kui kõik klapib, tahavad mehed pühapäeval jõuda ka Saaremaa rattasõidu starti. Seni pole tõukeratastel keegi veel Saaremaa rattasõitu läbinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles