Draakonite album on raadiokuulajate arvates läbi aegade parim

Silvia Urgas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pooled draakonitest, Erki Pärnoja (vasakul) ja Ewert Sundja Raadio 2 <Aastahitt 2011> galal, kus nad said aasta parima pala auhinna albumi «Good Man Down» nimiloo eest.
Pooled draakonitest, Erki Pärnoja (vasakul) ja Ewert Sundja Raadio 2 <Aastahitt 2011> galal, kus nad said aasta parima pala auhinna albumi «Good Man Down» nimiloo eest. Foto: Andres Haabu

Raadio 2 paljastas eile kümnetunnises maratonsaates oma kuulajate arvates parima Eesti plaadi läbi aegade. Rahvahääletuse võitis Ewert and the Two Dragonsi 2011. aasta album «Good Man Down», teiseks jäi J.M.K.E. «Külmale maale» aastast 1989 ja esikolmiku lõpetas Vaiko Epliku tunamullune kauamängiv «6: Varielu».

Hääletusest võttis osa 1079 raadiokuulajat, kellel paluti plaate järjekorda seadmata nimetada maksimaalselt kümme südamesse läinud Eesti albumit läbi aegade. Kokku mainiti ligi 1200 erinevat plaati, Raadio 2 koostas edetabeli kahekümne enim nimetatu põhjal.

Raadio 2 muusikajuhi ja parima plaadi selgitamist korraldanud Erik Morna sõnul on sellise edetabeli idee raadiojaama koridorides ringelnud juba mitu aastat. «Albumite kohta räägitakse, et nad surevad välja, uusi enam juurde ei tehta ja jäävad ainult vanad. Kui Mart Juur käis juuli alguses «Ringvaates» küsitlusest rääkimas, küsiti temalt, kas on mõtet üldse valida, kui albumid enam paljudele korda ei lähe. Ta vastas umbes sama mõttega, et millal siis veel kui mitte nüüd, kui kõik head asjad on juba ilmunud,» naljatles Morna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles