Kruuda sai unistuste võidu

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Kruuda
Karl Kruuda Foto: Timo Anis

Rehvipurunemised ja roolivõimendi rike jätsid Ott Tänaku kolmandaks.

Karl Kruuda ja Martin Järveoja tõestasid Soome MM-ralli esikohaga WRC2-sarjas, et peamine on piisav kiirus ja probleemivaba sõit. «Soomes MM-ralli võit on iga sõitja unistus,» hõiskas Kruuda finišis. Tema peamised rivaalidel läks kehvasti: teise koha saanud Jari Ketomaal purunes korra ja kolmandaks jäänud Ott Tänakul kaks korda rehv.

Kruuda asus klassi liidriks laupäeva ennelõunal, kui Ketomaa rehvivahetajaks kehastus ja üle kolme minuti kaotas. Sealtmaalt tuli Kruudal vaid hädadest hoiduda ja finišisse jõuda. Ent Jyväskylä ülikiiretel kruusateedel tekib paratamatult ohtlikke hetki – tekkis Kruudalgi – ning ega inime massina vastu saa (nii ohanud eideke, kui jäänud pühapäevasel jumalateenistusel orelist kolm salmi maha): sügavast teeaugust läbi sõites süttis infopaneelil õlisurve hoiatustuli. Kruuda arvas, et tegu on kõigest sensoririkkega, kuid tegutses sealtmaalt igaks juhuks ettevaatlikult. «Hea, et päeva õnnelikult õhtusse sai. Turvaline edumaa andis hea ööune,» rääkis Kruuda meediale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles