Päästjad: lõkke tegemisel peab olema üliettevaatlik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõke
Lõke Foto: Imbi Soosalu

Päästeamet palub inimestel olla lõkke tegemisel üliettevaatlik, sest praeguse kuuma ja kuivusega on väljaspool ettevalmistatud lõkkekohti metsas tule tegemine lubamatu ja erakordselt ohtlik. Tähelepanelik tuleb aga olla isegi oma koduaias lõket tehes ja põlemisjäägid kindlasti veega kustutada.

Kolmapäeval kell 15.20 tuli päästjatele teade, et Kärla vallas Kõrkkülas põleb kulu. Veidi hiljem tuli teade, et omanikud suutsid kulu kustutada, kuid soovitakse, et päästjad põlemiskoha üle kontrolliksid.

Põlengukohas oli hommikul lõket tehtud ja tõenäoliselt oligi põleng alguse saanud lõkkeasemel hõõguma jäänud sädemest. Tuli oli levinud 50 ruutmeetri ulatuses.

Päästjad kastsid kogu põlemisala veega üle ning tuletasid omanikule meelde reegleid tule tegemise kohta.

Oma krundil on lubatud  tuulevaikse ilmaga ja hoonetest eemal lõket teha, kuid lõkkel tuleb silma peal hoida ja põlemisjäägid kustutada veega.

Kolmapäeval kell 10.47 teatati, et Sauga vallas Tammistes põleb metsa all lõke. Lõkkes põlesid ajalehed ja päästjad kustutasid lõkke.

Lõkke tegijat lõkke juures ei olnud, kuid tuleohutuse inspektorid tuvastasid lehtede omaniku nime ja aadressi. Andmed anti edasi menetlemiseks  keskkonnainspektsioonile.

Metsas tohib lõket teha ainult tähistatud  lõkkekohtades, kus on lõkkease eelnevalt ette valmistatud ja enamasti ka sädemepüüdjaga varustatud.

Praeguse kuuma ja kuivusega on väljaspool ettevalmistatud lõkkekohti metsas tule tegemine lubamatu ja erakordselt ohtlik, sest üks säde võib süüdata kümneid ja sadu hektareid metsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles