Tallinna teletorni renoveerimine on ajutiselt peatunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna teletorni ehitusplats.
Tallinna teletorni ehitusplats. Foto: Toomas Huik

15. juunil avas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts pidulikult Tallinna teletorni uuendustööd, mis peaksid maksma minema ligi 90 miljonit krooni. Tänaseks on aga tööd teletorni juures katkenud ning tellija ja ehitaja täpsustavad edasisi arenguid.

Teletorni uuendamise hanke korraldanud ja tööde eest vastutava sihtasutuse Tallinna Teletorn nõukogu esimees Aare Siimon kinnitas, et leping ehituse peatöövõtja KMG Ehitusega on jätkuvalt jõus, kuid praegu täpsustatakse edasisi ehitusplaane. Seetõttu on ka tööd teletorni juures ajutiselt seiskunud.

Ta lisas, et ehituse esimene etapp on lõppenud. See tähendab, et teletorni pääslaosa ja bassein on lammutatud, samuti torni taga olevad mõned rajatised.

«Loomulikult on võimalik edasi minna, praegu seame ehitajaga edasisi plaane,» ütles Siimon. «Täpsustame lihtsalt mõningaid asjaolusid, ehitamine on ju keeruline tegevus ning küsimusi tekib pidevalt.»

Millal ehitamine teletorni juures edasi läheb, seda ei osanud Siimon veel ütelda.

Teletorni haldavast aktsiaseltsist Levira vastati eile Postimehele, et seisak remonditöödes on alles nii värske, et praegu ei olda valmis seda kommenteerima.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist öeldi Postimehele, et kõigile küsimustele vastab ehituse eest vastutav SA Tallinna Teletorn.

Ehitushanke võitnud ja Tallinna teletorni renoveeriva firma KMG Ehitus juhatajat Tiit Nurklikku ei õnnestunud Postimehel kahe päeva jooksul kätte saada.

Tallinna teletorni renoveerimise riigihankele laekus kaheksa pakkumist ning nende hulgast väljus võitjana KMG Ehitus. Hanke võitja peab 3 - 4 kuu jooksul tegema ehitustöid oma rahaga 20 miljoni krooni ulatuses. Ülejäänud osa ligi 90 miljonit krooni maksavatest töödest rahastab SA Tallinna Teletorn.

Teletorni renoveerimise käigus uuendatakse pääsla ja liftid ning suur osa tehnosüsteemidest. Täiesti uue väljanägemise saab 170 meetri kõrgusel asuv vaateplatvorm ja selle kohal olev 22. korrus, mis siiani oli külastajatele suletud. Vaateplatvormil on klaaspõrand, mis võimaldab inimestel näha, kui kõrgel nad teglikult maapinnast asuvad.

Vaateplatvormil hakkab inimesi teenindama väike kohvik, 22. korrusel avatakse aga Eesti teadus- ja kultuurisaavutusi tutvustav väljapanek, kuhu on kaasatud isegi robotid.

Tallinna teletorni renoveerimise projekti koostas KOKO Arhitektid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles