Kahaneval Võrtsjärvel puhkab supleja kivil jalgu

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrtsjärve põhjakaldal Vaibla puhkealal on kaua kestva kuumuse tõttu üha enam alanevast veest välja tulnud mõned suuremad kivid, millest ühel oli kolmapäeva lõuna ajal end mõnusalt sisse seadnud üks puhkaja.
Võrtsjärve põhjakaldal Vaibla puhkealal on kaua kestva kuumuse tõttu üha enam alanevast veest välja tulnud mõned suuremad kivid, millest ühel oli kolmapäeva lõuna ajal end mõnusalt sisse seadnud üks puhkaja. Foto: Margus Ansu

Mida päev edasi, seda kaugemale tuleb Võrtsjärve ääres puhkavatel inimestel ujumiseks kõndida, sest kuumus kuivatab niigi madalat järve üha väiksemaks. Vesi alaneb mujalgi ning Peipsis on vetikad vee kohati õitsema pannud.

«Ei saa öelda, et Võrtsjärves praegu vett väga vähe oleks, kuid jah, tänavu suvel on seda oma meetri jagu vähem küll kui tavaliselt,» ütles Võrtsjärve põhjakaldal asuvas menukas Vaibla rannas tegutseva MTÜ Vaibla Puhkeala juht Viido Einer.

Riigi ilmateenistuse andmetel oli Võrtsjärve veetase eile Vaiblast pisut allapoole jäävas Rannu-Jõesuus 13 sentimeetrit hüdroloogide mõõdulati nullist allpool. Augustis küünib Võrtsjärve keskmine veetase tavaliselt 40 sentimeetrit üle mõõdulati nulli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles