Paljude tartlaste armas õpetaja saab 100

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe peo on Felita Viikna suure juubeli puhul juba ära pidanud. See oli laupäeval, mil teda õnnitlesid endised kolleegid ja õpilased. «Lapsed kutsuvad mind seniajani kooliemaks,» ütleb Viikna.
Ühe peo on Felita Viikna suure juubeli puhul juba ära pidanud. See oli laupäeval, mil teda õnnitlesid endised kolleegid ja õpilased. «Lapsed kutsuvad mind seniajani kooliemaks,» ütleb Viikna. Foto: Margus Ansu

Pedagoogi tarkus: kurjaga ei tee klassi ees midagi. Homme saja-aastaseks saav Felita Viikna võiks intervjuud anda ka inglise või saksa keeles. Koolipõlves oli ta lemmikaine aga ladina keel ning sedagi mäletab ta hästi.


.

«Mulle meeldis asju uurida, ning ladina keele puhul on iga punkt ja täht nii tähtis,» põhjendab juubilar.

Felita Viikna koolitee algas 1921. aastal Eesti noorsoo kasvatuse seltsi tütarlaste gümnaasiumis, mis on praegune Miina Härma gümnaasium. Lõviosa oma elust on ta elanudki Tartus ning ka õpetajaametit pidanud peamiselt siin – Tartu 3. ja 5. keskkoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles