Põnev vaatemäng nostalgiahõngulisel rajal

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Masin vastu masinat, kihutavad Mart Tikerbär (vasakpoolne auto) ja Andri Õun.
Masin vastu masinat, kihutavad Mart Tikerbär (vasakpoolne auto) ja Andri Õun. Foto: Piret Jaani

Ammustel aegadel kihutati rallikrossis värviteleri pärast, nüüd aga soovist jõuda selle ala tippu.

Mõnede inimeste mälestuste järgi oli rajapervel 15 000 inimest, teised räägivad 12 000 pealtvaatajast – ilmselt polegi vahet, sest kõik nõustuvad, et rahvahulgad olid tohutud. Lisaks veel õhtul Eesti Televisioonis näidatud pooletunnine kokkuvõttev saade, kus Eesti ja kogu Nõukogude Liidu parimate rallimeeste kihutamise kommentaatoriteks legendaarsed Toomas Uba ja Tiit Rääk. Nii vägevalt korraldati kaheksakümnendatel aastatel Vasalemmas legendaarset Harju KEKi rallikrossi. Üritust, mida liialdamata võis pidada spordisuve üheks tippsündmuseks.

Laupäeval – pärast pikki vaikuseaastaid – sõideti Eesti rallikrossi hälliks oleval Vasalemma rajal taas võidu. Tänapäeva mõistes on sellelegi üritusele raske midagi ette heita, sest kui palju on Eestis spordivõistlusi, mis koguvad rohkem kui paar tuhat – korraldajate hinnangul – pealtvaatajat, ning pikkade tundide jooksul pakutakse kohale tulnud inimestele vägevat vaatemängu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles