Päästjad näevad vaeva metsatulekahjude kustutamisega

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatulekahju Vihterpalus.
Metsatulekahju Vihterpalus. Foto: Päästeamet

Päästjad kustutasid nädalavahetusel mitmeid metsa- ja maastikutulekahjusid. Üks ulatuslikum tulekahju leidis aset Vihterpalu külas.

Põhja päästekeskuse päästjad kustutasid kolme ööpäeva jooksul mitmeid metsa- ja maastikutulekahju, mis leidsid aset Nissi vallas Rehemäe külas, Saku vallas Männiku külas, Kose vallas Tuhala külas.

Ulatuslikum maastikutulekahju leidis aset eile kella 14.33 ajal Padise vallas Vihterpalu külas, kus põles umbes 600 ruutmeetrit metsa ja maastikut. Kustutustööd kestsid umbes kuus tundi.

Möödunud reedest kehtib Ida-Viru maakonnas suure tuleohuga aeg, mil on metsades keelatud igasugune tule tegemine. Sellest hoolimata kustutasid päästjad viimase kolme ööpäeva jooksul 26 metsa- ja maastikutulekahju ning prahipõlengut, mis leidsid aset Kohtla-Järve Järve ja Ahtme linnaosas, Narva linnas, Toila vallas, Jõhvi vallas, Vaivara vallas, Illuka vallas, Kohtla vallas ning Sillamäel.

Ulatuslikum maastikutulekahju leidis aset reedel kella 14.43 ajal Kohtla vallas Kukruse külas, kus koristatud viljapõllul põlesid umbes kuue hektari ulatuses põhuvaalud.

Metsa- ja maastikutulekahjude arv suurenes

Kui eelmise aasta juulikuu lõpuks oli päästeametile tulnud 1102 metsa- ja maastikutulekahjudega seotud väljakutset, siis tänavu oli neid juuli lõpuks ligi poole rohkem - 2228. Põhjus, miks on sel aastal metsa- ja maastikutulekahjude väljakutsete arv kasvanud, peitub selles, et sel talvel oli lund vähe ja kevad oli juba varakult kuiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles