Rahvusarhiiv otsib unustatud hingi

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1917. aastal pärast Veebruarirevolutsiooni loodud Eesti rahvusväeosa, Eesti tagavarapataljoni 1. roodu ohvitserid ja sõdurid 1917. aastal Tartus.
1917. aastal pärast Veebruarirevolutsiooni loodud Eesti rahvusväeosa, Eesti tagavarapataljoni 1. roodu ohvitserid ja sõdurid 1917. aastal Tartus. Foto: autor tundmatu

1914–1918. Esimeses maailmasõjas osales ligikaudu 100 000 Eestimaa ja Liivimaa kubermangust mobiliseeritut, aga hukkunute arvu asjus valitseb teadmatus.

Rahvusarhiiv plaanib enneolematut internetikampaaniat Esimeses maailmasõjas osalenute väljaselgitamiseks.

Sel suvel möödus Esimese maailmasõja algusest sada aastat ja tulevaks aastaks valmiv ühisloome-veebikeskkond sisaldab skaneerituna toonaseid mobiliseerimisnimekirju, mis loodetakse inimeste abiga kõigepealt ümber trükkida. Edasi saab aga iga nime juurde märkida, milline oli noorsõduri saatus. Seejuures loodab arhiiv lisaks ajalooallikatele inimeste teadmistele oma perekonnaloost ja kohaajaloost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles