Ettevõtted on hädas spetsialistide leidmisega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lähedal Jüris asuvasse puidutöötlemise seadmete tootmisettevõttesse Hekotek käiakse tööle lisaks lähematele paikadele ka Tartust, Paidest, Raplast ja Märjamaalt.
Tallinna lähedal Jüris asuvasse puidutöötlemise seadmete tootmisettevõttesse Hekotek käiakse tööle lisaks lähematele paikadele ka Tartust, Paidest, Raplast ja Märjamaalt. Foto: Jaanus Lensment

Oskustöölistest on puudus pea kõigil tööstusettevõtetel ja see probleem üha süveneb. Mitmeid spetsiifilisi erialasid Eesti kutsekoolide programmides ei õpetata ja vajaliku kutseoskusega töötajad tuleb ettevõtetel endil välja koolitada. Kuid ka koolitamiseks sobivaid inimesi on raske leida.

Eelmise nädala lõpus tekitas Läänemaa elanikes paanikat PKC Groupi Haapsalu tehase sulgemine, kuna aasta lõpuks koondatakse 347 töölist. Tehase sulgemist põhjendati just töökäte vähesusega.

CV Online’i turundusjuhi Heikko Grossi sõnul on praegu Eestis kõigi valdkondade peale oskustöölistele kokku umbes 200 tööpakkumist. Ettevõtte kohta on keskmiselt kaks pakkumist, seega aktiivsed töökuulutused on umbes sajal ettevõttel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles