Isepäine maailmavallutaja

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätlin Piirimäe
Kätlin Piirimäe Foto: Mihkel Maripuu

Kesk-Eestis 463 elanikuga Koigi külas elab ja treenib ambitsioonikas kuulitõukepiiga Kätlin Piirimäe. Tal on tagahoovis ise ehitatud kuulitõukesektor ning ka treener on kohe kodust võtta. Kätlinil ei ole eeskujusid, kuna ei soovi kedagi jäljendada. Ta usub, et on võimeline tõusma maailma tippu.

18-aastane Eesti koondise pesamuna osales eile esimest korda täiskasvanute Euroopa meistrivõistlustel, kus oli konkurentsitult noorim kuulitõukaja. Kui sellel aastal sai ta veel eelviimase ehk 15. koha, siis tulevikus on Piirimäel juba suuremad plaanid.

Kuidas aga jõudis üks noor Koigi tüdruk üldse sellise ala juurde, mis tavaliselt ei ole noorte hulgas väga suur tõmbenumber? «Viis aastat tagasi viisid vanemad mu lihtsalt trenni. Nad tahtsid, et ma millegagi tegeleksin,» meenutas Piirimäe. «Alguses hakkasin ketast heitma. Võib isegi öelda, et sel ajal ma vihkasin kuulitõuget. Ketas lendas lihtsalt paremini kui kuul.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles