Kalmistu peitis vabadussammast

Madle Timm
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reede hommikul piiksusid Rannu kalmistul kaitseliitlaste käes metallidetektorid, maapõuest loodeti leida pronksist kiiver, püss ja sõdurireljeef.
Reede hommikul piiksusid Rannu kalmistul kaitseliitlaste käes metallidetektorid, maapõuest loodeti leida pronksist kiiver, püss ja sõdurireljeef. Foto: Kalev Saar

«Rannu ema» jalamilt leiti kaheks purunenud mälestussammas 27 rannulase nimega. Tartumaalt Rannu valla kalmistult leiti kõnniteede renoveerimise käigus Vabadussõja ausamba graniitosa. Praeguseks on veel teadmata kadunud samba juurde kuulunud pronksist kiiver, püss ja sõdurireljeef.

«Rannu ema» skulptuuri jalamilt maa seest välja tulnud mälestussamba graniidist osa oli küll kaheks tükiks purunenud, kuid siiski heas korras. Sellele kantud Vabadussõjas langenud 27 rannulase nimed on kenasti loetavad.

Reede hommikul piiksusid emakuju ümbruses metallidetektorid. Kaitseliitlased otsisid läbi leiukoha ümbrust lootuses leida ka mälestusmärgi puuduvaid pronksist detaile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles