Kvaliteedisüsteem töötab motivatsioonimootorina

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Mathiesen
Mari Mathiesen Foto: Erakogu

«Tõenduspõhised indikaatorid, mille abil perearsti­praksiste tegevuste kvaliteeti jälgitakse, on kokku lepitud Eesti Perearstide Seltsi ja haigekassa koostöös,» selgitas haigekassa juhatuse liige  Mari Mathiesen.

«Kvaliteedisüsteemi eesmärk on nimistusse kuuluvate inimeste haiguste ennetamine, krooniliste haiguste parem ohjamine, tüsistuste vältimine ja seeläbi parem tervis.» Süsteem võimaldab kokkulepitud indikaatorite abil jälgida eesmärgi täitmist iga praksise lõikes ja ühtlasi rahaliselt tunnustada neid, kes saavutavad hea tulemuse.

Mathieseni sõnul on maakondi, kus kõik perearstid osalevad kvaliteedisüsteemis ja saavutavad ka hea tulemuse, nagu näiteks Hiiumaa. 2013. aastal osales kvaliteedisüsteemis 97 protsenti Eesti perearstidest, kellest 56 protsenti saavutas positiivse tulemuse. «Aasta-aastalt on nii süsteemiga liitunute arv kasvanud kui ka tulemused paranenud,» kinnitas Mathiesen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles