Vene abikonvoi tungis loata Ukrainasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina Izvarāne piiripunktis tervitas eile Vene abikolonni ebaseaduslikku sisenemist Vene lippu lehvitav kohalik elanik.
Ukraina Izvarāne piiripunktis tervitas eile Vene abikolonni ebaseaduslikku sisenemist Vene lippu lehvitav kohalik elanik. Foto: AFP/SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko süüdistas eile Venemaad rahvusvahelise õiguse räiges rikkumises, kui vastuoluline Vene humanitaarkonvoi sisenes loata Ukraina territooriumile. Piiri ületas rohkem kui sada Vene veokit, mida Ukraina piirivalve läbi otsida ei saanud. Ka ei saatnud konvoid algselt lubatud Rahvusvaheline Punase Risti Komitee (ICRC).

«See on rahvusvahelise õiguse häbematu rikkumine,» ütles Porošenko. «Me teeme kõik selleks, et olukord ei viiks raskete tagajärgedeni,» sõnas Porošenko kohtumisel Leedu välisministri Linas Linkevičiusega. Linkevičius pidi omakorda avalikuks tegema teise halva uudise: venemeelsed separatistid olid röövinud ja tapnud Leedu aukonsuli Luganskis Mõkola Zeleneci.

Esimesed veokid jõudsid eile pärastlõunal Ida-Ukrainasse Luganskisse. «Tõepoolest, esimesed veokid jõudsid Luganskisse,» ütles separatistide infokeskuse juht Konstantõn Knõrik. Ukraina võimude teatel ületas piiri vähemalt 145 Vene veokit. Konvoid Vene territooriumil eskortinud Vene liiklusmiilits sõnas uudisteagentuurile Reuters, et Ukrainasse sisenes kogu 260-veokiline konvoi. Tema sõnul on tõenäoline, et veokid sõidavad pärast lasti mahalaadimist juba samal päeval Venemaale tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles