Tehvandi – utšebno-trenirovotšnõi tsentr «Pobeda»*

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa suusakoondise bussid on Tehvandi keskuse ees sama tavapärane nähtus kui eestlastest tühi Pentagon.
Venemaa suusakoondise bussid on Tehvandi keskuse ees sama tavapärane nähtus kui eestlastest tühi Pentagon. Foto: Karli Saul

Eesti on ehitanud konkurentidele vägeva treeningbaasi, sest meie sportlastel pole raha, et elada treeninglaagrite ajal Tehvandil.

Tehvandi spordikompleks on maailma tasemel treeningkeskus, kiidetakse. Kõik käe-jala juures: elamine ja söömine UFOt meenutavas majas ehk rahva keeli Pentagonis, treenimine rolleritrassil, metsarajal, staadionil, jõusaalis või laske(suusa)tiirus. Kiitjaks on välismaalased – Venemaa ja Ukraina suusatajad, poolakad, kasahhid – kuid mitte eestlased, sest nende rahakott ei võimalda Tehvandi mugavusi kasutada. Eesti sportlased, ka olümplased ja koondislased, vaatavad kadedusega, kuidas rivaalid nende koduõues tugevaks saavad.

«Oleme ehitanud külalistele vägeva baasi,» teatas Eesti Suusaliidu peasekretär ja samal ajal ka sihtasutuse Tehvandi Spordikeskus nõukogu liige Jaak Mae valulikult. «Kibe, kuidas meie otsesed konkurendid seal talveks valmistuvad. Meie seda endale lubada ei saa. Rajatisi kasutada küll, kuid juba mitu aastat pole meie sportlased laagrite ajal Tehvandil elanud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles