ERMi ehitajad peavad homme sarikapidu

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline nägi täismõõdud saanud ERMi hoone õhust välja vihmasel teisipäeval.
Selline nägi täismõõdud saanud ERMi hoone õhust välja vihmasel teisipäeval. Foto: Taevakaamera OÜ

Homme toimub Tartus Raadil Eesti Rahva Muuseumi hoone sarikapidu, Postimees lasi sel puhul droonil maja üles pildistada.

Just ülalt vaadatuna paistabki täismõõtmed saanud hoonekarp iseäranis võimas. Sellal kui droon taevas pilte klõpsutas, tegi ERMi direktor Tõnis Lukas Postimehele majas põhjaliku ja mõningast fantaasiat nõudva jalutuskäigu. Hoone ei ole iseenesest kuigi kõrge, see-eest aga ilmatu pikk – 356 meetrit.

Ehitusalust pinda on 2,2 hektarit ehk 22 000 ruutmeetrit. Samas ei jää hoones jalutades seda hirmu, et meie riiki on tabanud jälle gigantomaania – tundub, et ruumi on parasjagu. Küllalt suure osa võtavad enda alla külastajatele suletud töötajate tsoonid, sest ERM on ju lisaks muuseumile ka tõsine teadusasutus. Hoone alumine, kohati maa alla jääv tasand on suures osas mõeldud hoidlate tarbeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles