Liisa Tagel: ignoreerimine ei päästa

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Tagel
Liisa Tagel Foto: Mihkel Maripuu

Ma ei arva, et peaksin kuidagi kommenteerima presidendipaari omavahelisi suhteid või nende moraalseid aspekte, ja ei hakkagi seda tegema. Ent näen vähemalt üht teemat, mis vajaks käsitlemist.

See on kommentaaride ring, millest on tõusnud esile sedalaadi arvamusavaldused, mis räägivad sügavalt meestekesksest maailmast, kus naisi lahterdatakse eelkõige skaalal «madonna ja hoor» – ning paigutumisest sellel skaalal sõltub naise väärtus. Ja nagu vähemalt ühest, päris palju tähelepanu saanud avaldusest selgub, kõigi Eesti naiste oma.

Need on kommentaarid, mis avaldavad sedasorti suhtumist naistesse, nende rolli ja õigustesse, mille puhul loodan pidevalt, et ühel päeval seda enam aktsepteeritud normaalsuseks ei peeta ega esitata nii silmatorkavalt ja kriitikavabalt. Just seepärast leian, et kui need arvamusavaldused on nähtavale toodud, ei pea neid mitte ignoreerima, sest siinkohal tähendab vaikimine nõusolekut ja alistumist teatud normile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles