Kas Eesti ujumine on uppumas?

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätlin Sepp.
Kätlin Sepp. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Kui tahad spordis tippu jõuda, peavad olema tipptasemel tingimused ja tipptasemel spetsialistid, kinnitab professor Rein Haljand.

Eesti ujumisel ei ole praegu parimad päevad. Hiljuti lõppenud EMil jäi parimaks Martti Aljandi 16. koht ning koondise kesine koondtulemus polnud juhus, vaid seaduspärasus. Ning üha hullemaks läheb, kui põhjalikke muutusi ette ei võeta, sest maailm ujub lihtsalt eest ära, arvas sporditeadlane Rein Haljand.

Berliinis toimunud EM näitas, kus Eesti ujumine omadega on. Põhjas. Vaid üks poolfinaalikoht. Ei finaali lõhnagi. Kusjuures küsimus pole vormi ajastamises. Statistika on karm. Vaid kolm olümpiadistantside Eesti rekordit viinuks finaali, kuid andnuks kõigest 6., 6. ja 8. koha. Üks neist rekordiomanikest, Triin Aljand, on tippspordiga lõpetanud, teised – Martti Aljand ja Martin Liivamägi – õnneks veel jätkavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles