Näitus süvendas lemmikloomahimu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Nad on lemmikuks harjutatud, neile pai meeldib,» kinnitas lastele Valgamaal Karula vallas Küüniniidu talus tšintšiljasid kasvatav Kerttu Trahv oma hoolealuseid näidates. Seda võimalust viieaastased Ann Mandra (pildil) ja Johan Muhhin ka rõõmuga kasutasid.
«Nad on lemmikuks harjutatud, neile pai meeldib,» kinnitas lastele Valgamaal Karula vallas Küüniniidu talus tšintšiljasid kasvatav Kerttu Trahv oma hoolealuseid näidates. Seda võimalust viieaastased Ann Mandra (pildil) ja Johan Muhhin ka rõõmuga kasutasid. Foto: Margus Ansu

«Palun-palun, võtame ka hobuse. Või koera. Või küüliku.» Sellist palvet kuulsid oma võsukeste suust sajad lapsevanemad, kes käisid laupäeval koos perega Ülenurmel tõuloomanäitusel.

Ehkki põllumajandusmuuseumi alale püsti pandud laadal sai soetada väga erinevaid põllu- ja metsaande, käsitöötooteid ja küpsetisi, kuulata muusikute etteasteid ning teha palju muudki, köitsid vähemasti väiksemate laadaliste tähelepanu kõikvõimalikud elusolendid alates vuttidest ja lõpetades hiigelkasvu pullidega.

Sinna vahele mahtus arvukalt kanu-kukki, isegi tuvisid ning lambaid, kitsi, karusloomi, vasikaid ja lehmi, kellest nii mõnigi oli Ülenurmel juba mitmendat korda, sest ka kaunima vissi konkurssi korraldatakse seal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles