Ida-Virumaal tabati mitukümmend metsaminekukeelu eirajat

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatulekahju.
Metsatulekahju. Foto: ­­Toomas Huik

Ida-Eesti Päästekeskuse ja keskkonnainspektsiooni inspektorid tabasid eileõhtuse ühisreidi käigus Ida-Virumaal üle kuuekümne inimese, kes vaatamata omavalitsuste poolt kehtestatud keelule siiski metsas liikusid.


Ida-Virumaal patrulliti kolme autoga Narva lähedal Kadastiku järvede ääres, Kurtna järvestiku alal ning Tudulinna ja Iisaku vallas. Muuhulgas algatati kaks väärteomenetlust tuleohutusnõuete eiramise eest lõkke tegemisel.

«Iisaku vallas oli kohaliku omavalitsuse kehtestatud metsaminekukeelust hoolimata metsas üle paarikümne inimese ning Illuka vallas Kurtna järvestiku piirkonnas üle neljakümne metsakeelu eiraja. Nende kõigi suhtes algatati menetlus, mille raames tehti hoiatus ja paluti metsast lahkuda,» rääkis Ida-Eesti Päästekeskuse järelevalveteenistuse juht Rivo Neuhaus.

Inimesed avaldasid pahameelt selle üle, et keelualal asuvad metsad ei ole vastavalt tähistatud ning keelu kehtestamise kohta on vähe infot internetis. Ida-Viru omavalitsustest on tuleohu tõttu metsamineku keelu kehtestanud Illuka, Toila, Vaivara, Tudulinna, Iisaku ja Mäetaguse vallad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles