Kolde puiestee kõnnitee jääb esialgu poolikuks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadakond meetrit politseimajast mere poole katkeb Kolde puiestee kõnnitee kui noaga lõigatult.
Sadakond meetrit politseimajast mere poole katkeb Kolde puiestee kõnnitee kui noaga lõigatult. Foto: Artur Sadovski

Paljud Kolde puiestee ja Helme tänava elanikud peavad oma koduni jõudmiseks kas kõndima murul või rikkuma liikluseeskirja.


Muud võimalust neil ootamatult lõppevate kõnniteede ja puuduvate ülekäiguradade tõttu ei ole. Kolde puiestee ühel küljel on küll korralik kergliiklustee. Teisel pool aga on vaid mõne maja ees natuke kõnniteed ning ühe maja juurest teiseni jõudmiseks tuleb kõndida murukamarasse tallatud jalgrada mööda või üle muru ja üle sõidutee teisele poole tänavat minna.

Helme tänaval on praegu juba kaheksa elamut ja neid ehitatakse juurde. Linn aga pole suvatsenud tagada elanikele ohutu Kolde puiestee ületamise võimalust ei Stroomi ranna ega Sõle tänava poolsel teelõigul. «Neid ülekäiguradasid poleks vaja, kui linn ehitaks Kolde pst 59 kuni Merimetsa teeni paralleelse kõnnitee või vähemalt Sõle tänava poolt puudujääva kõnnitee osa Kolde pst 67 maja eest,» leidsid Helme tänava elanikud linnavalitsusele saadetud kirjas.

Kommunaalametist vastati elanikele, et tänavu ei tule ei kõnnitee ega ülekäigukohtade rajamine eelarveliste vahendite piiratuse tõttu kõne allagi. «Kõnnitee ehituse võimalus sõltub lähiaastatel teedeinvesteeringuteks eraldatavatest rahalistest vahenditest ja Põhja-Tallinna valitsuse prioriteetidest,» tõdes ameti esindaja.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles