Alamõõduline koha viis inspektorid Peipsile

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sukelduja Gilmar Krživets on toonud veepinnale mõrraotsa, mis kalafirma juhi sõnul on pisema rõngaga lahti tehtud. Pilt räägib aga teist keelt. Mõrral on sõlm peal ja ükski kala sealt läbi ei pääse.
Sukelduja Gilmar Krživets on toonud veepinnale mõrraotsa, mis kalafirma juhi sõnul on pisema rõngaga lahti tehtud. Pilt räägib aga teist keelt. Mõrral on sõlm peal ja ükski kala sealt läbi ei pääse. Foto: Jaan Olmaru

Neljapäeva hommik. Kolkja sadam. Taevas on pilves, õhutemperatuur 15 kraadi. Läbi madala kanali sõidavad Peipsile keskkonnainspektsiooni laev ja mootorpaat. Algab operatsioon, mida on hoitud kiivalt saladuses.

Reidi eesmärk on kontrollida, kas kalurid peavad kinni keskkonnaministri käskkirjast, mille järgi on 5.–15. septembrini Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel kalapüük mõrdade ja põhjanootadega keelatud. Põhjuseks on alamõõdulise koha suur osakaal.

Järvele välja jõudes võtab 21 aastat keskkonnainspektsioonis töötanud juhtivinspektor Avo Karv suuna kuuenda ja seitsmenda piiripoi vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles