Õppetalu on tulevastele põllumeestele esimeseks proovikiviks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Kala, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õppetalu juhataja, näitab kooli moodsat tehnikat.
Riho Kala, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õppetalu juhataja, näitab kooli moodsat tehnikat. Foto: Pm

Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õppetalu on üks magneteid, mis meelitab noori sellesse kooli õppima, sest tulevaste põllumeeste käed kibelevad teooriatunnist tehnikahalli ja põllule kõiki talutöid ise järele proovima ning just seda isemajandav õppetalu võimaldab, mullaharimisest kuni vilja koristamiseni.

Õppetalu juhataja Riho Kala peab teooriat oluliseks, kuid praktikat vältimatuks. «Ma arvan, et ei saa õpetada ainult vihiku ja paberiga, see pole tõsiselt võetav. Meie kooli ja õppetalu eripära ongi, et teeme kõiki töid ühiselt ja õpime koos,» lausus ta ja nentis, et nii mõnigi noor on Olustverre õppima tulnud just soovist saada moodsa tehnikaga rohkelt praktikat enne, kui n-ö päriselt tööle minnakse.

Olustvere õppetalu hakati taastama 1993. aastal, kui omandireformi käigus sai kool tagasi oma endised maad. Viimased kolmteist aastat on õppetalu tegutsenud praeguses asukohas, kus üheskoos õpilastega on mahajäetud hooned taastatud ning loodud toimiv kompleks. Õppurite kasutuses on 712 hektarit maad ja 68 hektarit metsa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles