Stipendiumi võib maksta, aga tulemust nõuda mitte

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti parim suusasprinter Peeter Kümmel (esiplaanil) võib saada alaliidult stipendiumi, kuid kohustust osaleda koondise treeningul tal pole. Andrus Veerpalu juhendamisel harjutab ta täiesti vabast tahtest.
Eesti parim suusasprinter Peeter Kümmel (esiplaanil) võib saada alaliidult stipendiumi, kuid kohustust osaleda koondise treeningul tal pole. Andrus Veerpalu juhendamisel harjutab ta täiesti vabast tahtest. Foto: Margus Ansu

Meeskonnaspordiga tegelejad on stipendiumite maksmise keerukas maailmas ebavõrdsesse seisu jäänud.   

Vahepeal võis tõesti jääda mulje, et sportlastele stipendiumite maksmine on keelatud – tegelikult see päris nii ikka ei ole,» lausus Eesti Olümpiakomitee (EOK) peasekretär Siim Sukles. Tõepoolest – kuigi kogu see aasta on spordiringkondades keenud pahameel selle üle, et maksuameti stipendiumite kallale minek on kogu Eesti spordi pea peale keeranud, selgub, et nii alaliidud kui ka mõned klubid on leidnud tee, kuidas sportlasi stipendiumite abil edasi toetada.

Mängureeglid on tegelikult lihtsad: treeneri, abipersonali ja sportlase tööpanuse eest tuleb maksta palka ja koos sellega ka kõik maksud. Stipendiume võib aga maksta sportlastele enesearendamise ja taseme tõstmise toetuseks. Mis on aga üks ja mis teine, see on suuresti tõlgendamise küsimus. Kuid just tõlgendamine on seadnud Eesti spordis üksikalad ja meeskonnaspordi justkui erinevasse seisu ning külvanud spordiinimeste seas palju segadust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles