Pildid: Paides visati kutsikad prügikasti surema

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paides hüljati eriti julmal viisil väikesed vastsündinud kutsikad, prügikoti sisse pandud loomakesed visati Aiavilja tänaval korrusmajade vahel olevasse prügikonteinerisse ja jäeti siis sinna surema.

Paides elav Keishy läks neljapäeva õhtul prügikotti välja viima, kui kuulis prügikonteineri seest tulemas hääli. Ta helistas oma elukaaslasele Oliverile ning palus tulla vaatama, mis seal toimub. Oliver leidis esmalt ühe vastsündinud kutsika, hiljem kaks surnud looma ja lõpuks veel ühe elava koerakese.

Oliver andis oma leiust kohe teada politseile. Kuna tööpäev oli selleks hetkeks juba lõppenud, ei õnnestunud temal ega ka politseil hoolimata pingutustest tabada ühtegi varjupaiga töötajat, loomakaitse seltsi esindajat ega ka kohalikke ametnikke, kellelt kas siis edasise suhtes nõu küsida või kellele abitud loomad üle võiks anda. Politseinikud võitsid surnud kutsikad enda kätte, ellu jäänud loomad jäid Oliveri ja tema elukaaslase Keishy hoole alla.

Noored olid terve öö üleval, söötsid ja maseerisid kutsikaid ning hoidsid neid elus. Päeval leidsid politseinikud hüljatud kutsikate võimaliku ema, veel ühe väikese koera ja loomade peremehe. Emane koer viidi kutsikate juurde. Loomakesed toimetati varjupaika, kuhu nad jäävad kriminaalmenetluse lõpuni, pärast seda otsitakse loomadele uus kodu. Kutsikad prügikasti visanud ja loomad sinna surema jätnud inimest võib ees oodata rahaline karistus või kuni aastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles