Lotmanimaa plussid ja miinused

Mart Juur
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleval: külalisi tervitab lõbus Mihhail Lotman. All: katkine tsitaadimasin.
Üleval: külalisi tervitab lõbus Mihhail Lotman. All: katkine tsitaadimasin. Foto: Pm

Eesti on saanud rikkamaks veel ühe vahva teemapargi võrra. Äsja Tartus avatud Lotmanimaa, mis inspireeritud maailmakuulsa semiootiku Juri Mihhailovitš Lotmani loomingust, pakub toredat ajaviidet suurtele ja väikestele ega jäta kedagi ükskõikseks.

 Kriitikud kiidavad Lotmanimaa pingestatud tähendusvälja, mis jätab ruumi erinevatele tõlgendusvõimalustele. Eriti meeldivad Lotmanimaa värvilised majakesed, eeskujulik viidete aparatuur, laitmatult koostatud võõrkeelsed resümeed ja lõbusad tegelased.

«Minul oli elu parim päev. Leidsin uusi sõpru ja möllasin «Hirmu ja segaduse» simulaakrumis,» muljetab bulgaaria päritolu prantsuse filosoof Julia Kristeva. «Lastel kahjuks nõnda huvitav ei olnud. Ahto Lobjaka loengu ajal jäid nooremad mudilased magama, vanemad põnnid esitasid küsimusi, millele lektor kahjuks vastata ei osanud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles