Jaak Allik: kuidas sotsiaaldemokraadid «venelastele» maad müüsid

Jaak Allik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Allik
Jaak Allik Foto: Peeter Langovits

Kas riik näeb kõigis siin elavates mittekodanikes potentsiaalset vaenlast ja reeturit või kohtleb neid kaasmaalastena, küsib riigikogu liige Jaak Allik (SDE).

Tuleb tunnistada, et kui sotsiaaldemokraadid valitsusse jõudsid, olid magusamad maatükid Eestimaast juba välismaalastele maha müüdud. Täiesti seaduslikult – nii Euroopa Liidust kui ka mujalt pärit kodanikele, ja päris nimekailegi (näiteks Kalvi mõis ja Pirita jõe saar). Seejuures oli maha müüdud ka osa Narva-Jõesuu ja Narva ümbrusest, kuigi seadus lubab seda teha vaid olulistes riiklikes huvides ja valitsuse otsuse alusel, milliseid olevat välja antud vaid kaks.

Sellest, kes on tegelikult Narva-Jõesuusse kerkinud arvukate kaunite villade ja ka spaade omanikud, saab mööda linna jalutades ja kohalike elanikega vesteldes poole tunni jooksul küllalt selge pildi. Milliste seaduseaukude, varifirmade või ka korruptsiooni abil on see juhtunud, seda peaksid teadma vastavad organid. Ma ei tea kindlalt väita, et nad ikka teavad, sest igal juhul pole selle takistamiseks midagi ette võetud. Tõsiasi on ka see, et vahepeal üsna lagunenud linnake on tänu uutele investeeringutele hakanud taas kuurordi ilmet võtma, mis on pigem hea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles