Paet Eesti-Hiina suhete paranemisest: see on olnud pikk protsess

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet.
Välisminister Urmas Paet. Foto: SCANPIX

Välisminister Urmas Paeti sõnul on Eesti-Hiina suhete normaliseerumine olnud pikk protsess ning viimaste aastate keerukam olukord on jätnud oma jälje erinevatesse valdkondadesse.

«See on olnud pikk protsess Hiinaga suhtlemisel, et suudaksime neid suhteid normaliseerida. Kindlasti on see mõistlik ja vajalik, et Eesti-Hiina suhted oleksid head. Näib, et oleme jälle selleni jõudnud,» ütles Paet Postimehele antud telefoniintervjuus.

Välisministri hinnangul tähendab see, et erinevate valdkondade suhted hakkavad taaskord kiiremini arenema. «Olgu need siis majandussuhted või teised valdkonnad. Viimaste aastate mõnevõrra keerukam olukord meie suhetes jättis ka jälje kõikidesse teistesse valdkondadesse.»

«See ei olnud ainult diplomaatilise või poliitilise suhtluse probleem, vaid laiem. Ma loodan, et see on nüüd möödas ja saame normaalselt Hiinaga suheldes edasi liikuda,» lisas ta.

Hiina Rahvavabariigi (HRV) välisministeeriumi pressiesindaja Hua Chunying kinnitas neljapäeval, et kolme aasta eest dalai-laama Eesti külaskäigu tõttu jahenenud suhted kahe riigi vahel on normaliseerunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles