Jaanika Juhanson kompab piire

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julgeb eksperimenteerida: Jaanika Juhanson ütleb, et urban-keskkond sobib tema isiksusega suurepäraselt.
Julgeb eksperimenteerida: Jaanika Juhanson ütleb, et urban-keskkond sobib tema isiksusega suurepäraselt. Foto: Tairo Lutter

Jaan Toomiku järgmisel nädalal esilinastuvas debüütmängufilmis «Maastik mitme kuuga» naispeaosalist mängivale Jaanika Juhansonile kujunes esimene filmiroll väljakutseks, mis sobib ainult julgetele.

Umbes kolm aastat tagasi kutsuti Jaanika Juhanson (37), toonane Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna juhataja, Eesti Televisiooni stuudiosse «Jüri Üdi klubisse» kunstikõrgharidusest mõtteid vahetama. Vestluskaaslaseks osutus Jaan Toomik ning mõlema meeldivaks üllatuseks haakusid nende mõtted suurepäraselt. Suhtlemine jätkus edaspidigi ning kuna Juhanson on ametilt samuti lavastaja, küsis Toomik, kuidas ta end näitlejana tunneks. Näiteks tema valmivas filmis. Peagi osales Juhanson casting’ul, ja nagu hiljem kuulda olnud, juhindunud Toomik edaspidi stsenaariumit kirjutades kujutluspildis just temast.

Roll ainult julgetele

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles