Mõjukaim mees jalgpallis

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jorge Mendese (vasakul) suurimaks tehinguks on Cristiano Ronaldo üleminek Madridi Reali 94 miljoni euro eest.
Jorge Mendese (vasakul) suurimaks tehinguks on Cristiano Ronaldo üleminek Madridi Reali 94 miljoni euro eest. Foto: Reuters/ScanPix

Superagendiks ristitud portugallane Jorge Mendes teeb suure osa jalgpallimaailma säravatest üleminekutest.

Kakskümmend aastat tagasi ööklubiäri ajanud ja DJna tegutsenud portugallasest Jorge Mendesest on praeguseks saanud jalgpallimaailmas jõud, millest on raske mööda vaadata. Lõppenud suvel tegi just tema üleminekuturu seitsmest suuremast tehingust neli. Tema klientide sekka kuuluvad juba pikka aega näiteks Cristiano Ronaldo ja Jose Mourinho ning paljudele on ta pinnuks silmas, kuna süüdistuste kohaselt on kolmandate poolte kaudu osaliselt tema omanduses mitmed jalgpallistaarid.

Karjääri jooksul umbes 1,2 miljardi euro eest tehinguid teinud Mendes räägib lisaks emakeelele vabalt ka inglise, hispaania, prantsuse ja itaalia keelt. Keskeltläbi iga tehingu pealt umbes kümme protsenti enda taskusse pistev 48-aastane super­agent on alati valmis ja nii on tal Daily Maili teatel pidevalt kaasas neli mobiili. Suurte sõnade poolest tuntud Mourinho on kaasmaalast nimetanud lihtsalt maailma parimaks jalgpalliagendiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles