Gruusia ämmaemandad otsivad abi

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia ämmaemandate ühingu president Natalia Khachidze (vasakul) koos Tartu naistekliiniku ämmaemanda Siiri Põllumaaga vaatamas abivahendeid, mida pakub siinne moodne sünnitustuba. Paremal Gruusia ämmaemand Irma Modebadze.
Gruusia ämmaemandate ühingu president Natalia Khachidze (vasakul) koos Tartu naistekliiniku ämmaemanda Siiri Põllumaaga vaatamas abivahendeid, mida pakub siinne moodne sünnitustuba. Paremal Gruusia ämmaemand Irma Modebadze. Foto: Margus Ansu

Gruusia ämmaemandate ühingu president Natalia Khachidze koos kolleegi Irma Modebadzega unistab sellest, et nemadki võiksid tegelda rasedate iseseisva vastuvõtuga ning külastada sünnitanud emasid kodudes. Just nii nagu Eestis tavaks.

Natalia Khachidze ja Irma Modebadze on omaaegsed õpingukaaslased ja Tbilisis ämmaemandana töötanud juba 22 aastat. Parasjagu on nad töötud ehk nende elu on suurte muutuste lävel.

Natalia Khachidze selgitab, et Gruusias on kõik kliinikud erakätes ning tervishoiusüsteem üsna jäik. Nende enda töötus on seotud aga sellega, et neil tekkisid omanikega, kes juhtisid kliinikut, kus nad seni töötasid, arusaamatused ning nad otsustasid hulgakesi sellest haiglast lahkuda. Lahkujaid oli 43, nende seas arstid, ämmaemandad, õed ja anestesioloogid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles