Lugeja kiri: enne koolitoidu kritiseerimist tuleks seda maitsta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Koolitoitlustajana on mul kahtlemata hea meel, kui riik võimaldab tasuta koolilõunat ka gümnaasiumiõpilastele. Lapsed, keda suunatakse lasteaias ning koolis sööma korralikku lõunaeinet, jätkavad selle harjumusega ilmselt ka täiskasvanuna. See, et täisväärtuslik lõunaeine on tervise seisukohalt ülioluline, ei vaja ilmselt selgitamist.

Kõhklusi tekitab aga küsimus, kas riiklikult rahastatud koolilõunat osatakse ikka piisavalt hinnata või peetakse seda iseenesestmõistetavaks.

Baltic Restaurants Estonia on koolitoitlustusega tegelenud alates 2000. aastast. Sellel õppeaastal toitlustame 37 üldhariduskoolis üle Eesti enam kui 17 000 õpilast. Lasteasutuste toitlustamine on praeguseks üks reguleeritumaid ja kontrollitumaid toitlustusvaldkondi Eestis. Arvestame ettekirjutusi, kus on täpselt paika pandud, mitu korda nädalas peame pakkuma kala- või liharoogasid ja suppi, kui palju tohime kasutada poolfabrikaate ning makaronitooteid jne, et lapse organism saaks kätte vajalikud toitained ja kalorid. Mõistagi arvestame menüüde koostamisel üha tõusvat tooraine hinda ja lähtume riikliku dotatsiooni suurusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles