Jalutavad, nina raamatus

Tiit Tuumalu
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Jalutaja teejuhte» on juba nii palju, et neist saab ehitada väikese maja. Aknast vaatavad välja Leele Välja ja Kalle Vellevoog.
«Jalutaja teejuhte» on juba nii palju, et neist saab ehitada väikese maja. Aknast vaatavad välja Leele Välja ja Kalle Vellevoog. Foto: Sander Ilvest

See sari – «Jalutaja teejuht» – õigustab oma pealkirja ka sõna otseses mõttes. Tean mitut inimest, kes, raamat pihus, nõnda ringi jalutavad ja selles kirjeldatud maju avastavad. Rakveres oli see veel mõnda aega tagasi vaata et üldrahvalik harrastus.

Toda Rakvere raamatut pole enam võimalik isegi poest hankida, ka lisatiraaž on otsas. Kokku 3000 eksemplari. Pange tähele, et Rakveres on umbes 15 000 elanikku. Kuuldavasti näitasid initsiatiivi üles ka kohalikud haridusasutused, ja linn ise ka. Noor, tunne oma kodukanti! Väga sümpaatne.

Ise olen kasutanud peamiselt Põhja-Tallinna ja Tartu teejuhti. Tõsi, kodus. Nii pähe kulunud on kõik need majad, et raamatut kaasas kanda pole otsest tarvidust. Seda enam on aga pärast mööda jalutades huvitav neid uue pilguga üle vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles