Edelaraudtee rekonstrueerib sügiseks vana auruveduri

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Edelaraudtee

Edelaraudtee Türi keskuse töökodades jõuab peagi lõpule auruveduri Kaspar rekonstrueerimine.

Kaspari rekonstrueerimisega on Edelaraudtee tänaseks tegelenud juba viis kuud, teatas raudteefirma Taastamistöödes, mida toetab Eesti Raudteekultuuri Sihtasutus, on juba käe külge löönud rongihuvilised ja auruveduri fännid Viljandist, Jõgevalt, Raplast, Türilt ja Tallinnast.

Talguliste abiga alustati 24. juulil vana auruveduri välimuse taastamistöödega ning valmistati pinnad ette lõppviimistluseks. Veduri värvimistalgud on plaanitud 7. augustiks ning kõigil huvilistel on võimalik käsi külge lüüa, registreerides end eelnevalt Edelaraudtee kodulehel.

Auruveduri esimene pikem sõit on planeeritud septembrikuusse. 

Teine Edelaraudtee Türi töökojas sel suvel valmiv projekt on Soome raudteemuuseumi tellimusel ehitatud käsidresiinid. Soome muuseumraudteede ühenduse tellimusel on tänaseks valminud neli tuliuut käsidresiini, mis edaspidi hakkavad sõitma Soome muuseumraudteedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles