Ülemiste keskus kasvas suurimaks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste keskuse uues osas käib alles äge ehitus, kuid paari nädala pärast peab kõik olema valmis ja keskus külastajatele avatud.
Ülemiste keskuse uues osas käib alles äge ehitus, kuid paari nädala pärast peab kõik olema valmis ja keskus külastajatele avatud. Foto: Mihkel Maripuu

Lisaks poodidele tuleb laienenud Ülemiste kaubanduskeskusesse ka Eesti suurim laste mänguala ja teiselt korruselt esimesele viiv liutoru.

Paari nädala pärast täies mahus avatavat uuenenud Ülemiste keskust Tallinna servas iseloomustavad 23 kingapoodi, teiselt korruselt esimesele viiv liutoru ning Eesti suurim laste mänguala. Laienduse tulemusena kasvas Ülemiste Eesti suurimaks kaubanduskeskuseks. Ülemiste Center OÜ juhatuse esimehe Guido Pärnitsa sõnul kasvas keskuse rendipindade maht 38 000 ruutmeetrilt 60 000 ruutmeetrile, mis jätab teisele kohale siiani Eesti suurima kaubanduskeskuse tiitlit kandnud Rocca al Mare keskuse, kus on 58 000 ruutmeetrit rendipinda. Ülemiste keskuse pindala koos parklaga on 92 000 ruutmeetrit.

Koos rendipinna suurenemisega kasvas kaupluste arv 150-lt 210-le. «Kui me 2005. aastal teenindasime 4,4 miljonit külastajat ehk päevas 12 000 inimest või natuke rohkem, siis 2015. aasta mitte eriti ambitsioonikas ja küllaltki reaalne plaan on umbes 20 000 inimest päevas ehk 7,2 miljonit külastajat aastas,» ütles Pärnits.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles