Turvamees ähvardas orienteerumisvõistlejat relvaga

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees/Scanpix

Toilas orienteerumisvõistluse ajal toimunud intsident päädis sellega, et turvafirma töötaja haaras relva järele ning ähvardas sellega ühte sportlast. 

Neljapäeval toimus Toila pargis esimest korda Ida-Virumaal ööorienteerumise võistlus, mille käigus tuli läbida muuhulgas üks kontrollpunkt, mis asub praegu ehitusjärgus oleva tulevase tervisekeskuse lähedal, mida kohalik rahvas tunneb ka koerte maja nime all, kirjutab Põhjarannik. 

Kui esimene võistleja oli kontrollpunkti läbinud ning järgmine sellele lähenes, saabus sündmuskohale  turvafirma G4S patrullauto. «Jooksin rahulikult edasi, kui kuulsin äkki: «Stoi, streljat budu! [Seis, tulistan!]»,» meenutas ehmatava pöörde võtnud võistlusõhtut kohalik tuntud rahvasportlane Tanel Leisalu.

Leisalu sõnul oli hüüdjaks turvatöötaja, kes mingeid seletusi kuulda ei võtnud, küll aga võttis välja tulirelva, tõmbas selle vinna ning kamandas sportlase puu najale käpuli.

«Ma püüdsin talle asjata seletada, mis siin toimub. Oma seitse minutit läks aega, kuni ta maha rahunes,» rääkis sportlane. Tema sõnul on ehitusobjektil ilmselt andurid, mis reageerivad ka piirdeaiast väljaspool toimuvale liikumisele, ning tõenäoliselt esimese võistleja möödajooksmine andiski signaali turvafirma puldile.

Leisalu aga imestab, kui kergel käel võib süütu inimene püstolitoru ette sattuda. «Kõige rohkem paneb mind imestama, et see turvatöötaja ei osanud üldse eesti keelt. Kuidas on võimalik, et tulirelva kannab inimene, kes keelest midagi aru ei saa? Kui mina poleks osanud temaga vene keeles rääkida, olekski võinud tulistamiseks minna,» arutles ta.

Orienteerumisel osalenud võistlejaid oli tol õhtul Toila pargis neljakümne ringis. Üks võistluse korraldajaid Rene Kundla ütles, et tol õhtul pidasid turvamehed seal maja juures kinni peaaegu pooled võistlejad, kuigi ehitusobjekti piiravast aiast läksid nad mööda umbes nelja meetri kauguselt.

G4Si pressinõunik Julia Garanža rääkis Põhjarannikule, et selle juhtumi puhul oli nendele tegemist tööolukorraga, kus turvatöötajad käitusid juhendi järgi.  

«Olukord tekkis sellest, et ühel oli liiga vähe infot, teisel aga liiga kiire,» võttis G4Si pressinõunik juhtunu kokku.

Seda, et turvaautod tol õhtul korduvalt võistluse tõttu pargi vahet sõelusid, kinnitab ka turvafirma, väites, et nendepoolne ettepanek korraldajatele oli viia kontrollpunkt aiast veel kaugemale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles