Hispaania päeva varjutas protestiv Kataloonia

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige jõulisema stiiliga torkasid eilsel Hispaania päeval Barcelonas silma paremäärmuslased.
Kõige jõulisema stiiliga torkasid eilsel Hispaania päeval Barcelonas silma paremäärmuslased. Foto: AP/Scanpix

Barcelonas, kus vaid mõni päev varem tulid tänavale eraldumisreferendumit nõudvad tudengid, käes sinise tähega iseseisvuslaste lipud – estelada’d –, toimus eile märksa teistsugune protestiaktsioon. Linna keskele Kataloonia väljakule kogunesid Hispaania päeva tähistama tuhanded eraldumise vastased.

«Sildu, mitte müüre» ja «Meilt varastatakse ja röövitakse» teatasid hispaaniakeelsed plakatid meeleavaldajate käes. Teistel oli aga katalaani keeles kirjas: «Kataloonias on kõik vabad.»

Mõni päev enne ühtsusmeelsete miitingut postitas praegu Hispaanias võimul oleva konservatiivse Rahvaerakonna noortekogu liige Sandra Boix Twitterisse iseendast alastipildi ja lisas teksti: «Mitte keegi ei sunni mind vaikima.» Aktifotoga rahvast Hispaania päeva meeleavaldusele kutsunud Boixi sõnul on ta osa Kataloonia vaikivast enamusest, kes tahab jätkata Hispaania osana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles