President Putinist sai Sotši igava võidukihutamise staar

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aasta Sotši vormel-1 etapi võita Lewis Hamilton ja Venemaa president Vladimir Putin.
2014. aasta Sotši vormel-1 etapi võita Lewis Hamilton ja Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Esimest korda toimunud F1-sarja Venemaa GPd Sotšis iseloomustasid igav võidusõit, erakorralised turvanõuded, käsk hümni kuulata ning president Vladimir Putini kohalolek. Just tema ulatas Lewis Hamiltonile võidukarika.

Venemaa ajakirjandus vahendas kohalike fännide vaimustust, kui võimas ja äge on Sotši GP. Kodanik Tšeljabinskist teatas ajalehele Sovetskii Sport: «Kõik on super! Nagu Euroopas. Ma pole ühelgi teisel F1-võidusõidul küll käinud, kuid pole kahtlustki, et meie, veneliku grand prix’ tase pole teistest kehvem, pigem parem.»

Veneliku GP eripära oli ajaloo kõige karmimad turvameetmed. Sotši kohal tiirutasid lahinguhelikopterid ning sõjaks mõeldud droonid. Meeskonnaliikmeid kontrolliti ülipõhjalikult – enne võistluspaika jõudmist tuli läbida mitu turvaväravat, mille veeres olid pommikoerad inimesi nuusutamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles