Kalamaja kultuurioaasi asemele kerkib ärihoone

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kavandatavad muudatused
Kavandatavad muudatused Illustratsioon: Pm

Seni edukalt avaliku ruumina toiminud Kultuurikatla Aed ehk Kanala Tallinnas Kalamaja serval leiab kurva lõpu – linn plaanib kehtestada detailplaneeringu, mille järgi võib sinna ehitada viiekorruselise büroohoone, seejuures on hoone täpne funktsioon avalikkusele teadmata.

Et ala detailplaneeringule on tehtud oluline muudatus, ei pane esmapilgul hästi tähelegi. Juurde on tekitatud vaid paar krundi piiri ja muudetud mõnda arvu. Samas tähendavad need väiksed muudatused tegelikkuses seda, et Kultuurikatla Aia asemele kerkib viiekorruseline ärihoone koos kahekorruselise maa-aluse parklaga. Ametliku planeeringu järgi on see võrreldav näiteks Stockmanni kaubamaja suuruse hoonega.

Kuna kõnealust krunti ümbritsevatele maatükkidele on planeeritud väga suured hooned kuni Kalamaja pargini välja, jääb selgusetuks, miks soovib linn väärtusliku munitsipaalmaa tüki maha müüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles