Enda loodud rattateid proovimas

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratturite õudusunenägu ehk pööre Kaarli puiesteelt Luise tänavale. Kõige ees kommunaalameti juhataja Ain Valdmann.
Jalgratturite õudusunenägu ehk pööre Kaarli puiesteelt Luise tänavale. Kõige ees kommunaalameti juhataja Ain Valdmann. Foto: Mihkel Maripuu

Hiljuti loodud jalgratturite ümarlauast osavõtjate ühine teekond algab teisipäeva pärastlõunal Vabaduse väljakult mööda Pärnu maanteed suunaga Kosmose kino poole. Äsja remonditud tee serva on joonitud lai jalgrattarada ja esimesed paarsada meetrit on tore sõita. Siis aga sulgevad tee autod, mis on pargitud pooleldi kõnniteele, pooleldi rattarajale. Hea, et pärastlõunasel ajal on vähe autosid, muidu oleks selle koha läbimine päris ebamugav.

Kuni kevadeni tohtis sellel teelõigul parkida ja see, et siinne autojuht sõidab mälu, mitte liiklusmärkide järgi, on liikluskorraldajatele juba vana tarkus. Pooleldi kõnniteele joonistatud parkimiskohtade jooned on veel osaliselt säilinud.

«Kõnniteele olid ju mitmesse kohta välja pandud täiendavad märgid, et parkimine on keelatud. Siin on lihtsalt järelevalve küsimus, mupo patrull peaks siin sagedamini käima,» ütleb transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles