Vanalinnas voolab pärast vihmasadusid solgijõgi

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline oli vaatepilt suure saju järel Müürivahe tänava ja Katariina käigu nurgal tänavu 25. mail. Foto: Toivo Randna
Selline oli vaatepilt suure saju järel Müürivahe tänava ja Katariina käigu nurgal tänavu 25. mail. Foto: Toivo Randna Foto: Toivo Randna

«Haisev vesi tungib trepikotta, kümne sentimeetri kõrgusele esimese trepiastme ääreni ja toob kaasa kõikvõimalikku laga,» kirjeldab Müürivahe 33 elanik Siiri pärast suuremat vihmasadu Müürivahe tänavat ja Katariina käiku. Iga tugevama vihma järel peavad sel tänaval elavad inimesed sumpama õõvastavas segus suitsukonidest, puulehtedest ja muust solgist.

Müürivahe tänava elaniku Toivo sõnul valgub vesi ära väga aeglaselt, sageli kulub selleks kuni kaks tundi. Kuiva jalaga ta pärast vihma koju ei pääse, vesi olevat põlvini. Tänava elanikud on harjunud selleks ajaks muid tegevusi otsima.

Koridori uhutud prügi koristavad maja elanikud. «Süda läheb täis alati, aga mis teha, inimene harjub kõigega,» sõnas Siiri. Linnavalitsusega selle asja pärast piike murdnud Toivo sõnul toimib tänaval kanalisatsioonitoru vastupidiselt, see ajab pigem solki välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles