Savisaar: tean, et Laasi ja Toobal pole süüdi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Erik Prozes

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles erakonda kuuluvate riigikogu liikmete Priit Toobali ja Lauri Laasi süüdimõistmist kommenteerides, et teab, et nad ei ole süüdi.

Savisaar kirjutas suhtlusvõrgustikus Facebook, et arvas, et Laasi ja Toobal mõistetakse õigeks. Varem on rahvusringhäälingu uudisteportaalile sama arvamust avaldanud ka partei aseesimees ja riigikogu fraktsiooni juht Kadri Simson.

Savisaare sõnul läks aga kahjuks teisiti. «Tean, et nad ei ole süüdi ja õige on jätkata kohtuvaidlust järgmises astmes. See on loomulik valik, kui ei pea kohtuotsust õigeks,» ütles ta.

Harju maakohus mõistis täna Laasi ja Toobali süüdi eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises, Toobal mõisteti lisaks süüdi viie Keskerakonna kassa sissetuleku orderi võltsimises. Toobali kui erakonna juhtivtöötaja ja pädeva esindaja tegevusega seoses mõistis kohus juriidilise isikuna süüdi ka Keskerakonna.

Keskerakonna pressiesindaja kinnitas, et nagu Toobal ja Laasi, nii kaebab otsuse edasi ka Keskerakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles